فلنج یکی از پرکاربردترین انواع روش های اتصال لوله ها، شیرآلات و قطعات به یکدیگر است. فلنج ها قطعات یا صفحات دیسکی شکل مدوری هستند که سوراخ هایی روی آن تعبیه شده است و معمولا به صورت جفتی به کمک پیچ و مهره و گسکت دو قطعه را به یکدیگر متصل می سازند.
از مزیت های مهم استفاده از فلنج قابلیت جداسازی (Removable ) آن است. در روش اتصال جوش دادن دو لوله یا دو قطعه برای جداسازی مجدد، نیاز به برشکاری و جوش مجدد خواهید داشت اما به کمک فلنج، با باز و بسته کردن پیچ و مهره ها قطعات را از هم جدا می نمایید.
نصب فلنج بدین صورت هست که به هر لوله یک فلنج جوش داده شده و سطح فلنجها (Flange Face) به روی هم قرار گرفته و به کمک پیچ و مهره (Nuts &Bolts) به هم متصل شده و برای محافظت از نشتی سیالات (Leakage) به کمک واشر یا گسکت آب بندی می شوند.
از دیگر کاربردهای استفاده از فلنج می توان به تغییر مسیر و تغییر قطر لوله ها در فشار کم و بالا اشاره کرد.
جهت خرید فلنج فولادی باید حتما نوع و سایز لوله بررسی شده تا بتوان با توجه به آن فلنج مورد نظر خود را انتخاب کرد.

اجزاء اصلی فلنج چیست؟ 
1.    فلنج
2.    گسکت
3.    پیچ

کاربرد و دلیل اصلی استفاده از فلنج چیست ؟
فلنج ها کاربردهای زیادی دارند یکی از آنها قابلیت جداسازی است. در روش اتصال جوش دادن دو قطعه یا دو لوله همانند لوله مانیسمان یا لوله های درزدار مانند لوله اسپیرال برای جداسازی مجدد نیاز به برشکاری و جوش دوباره است اما با استفاده از فلنج ها میتوان با باز و بسته کردن پیچ و مهره ها قطعات یا لوله ها را از هم جدا کرد.
فلنج ها به دلیل این که با پیچ، باز و بسته می شوند،
دسترسی خیلی خوب و راحتی برای باز و بسته کردن قطعات سیستم پایپینگ به منظور تعمیر و نگهداری یا حتی تعویض در اختیار قرار می دهند و
همچنین فلنج ها امکان آب بند کردن سیستم با استفاده از گسکت را فراهم می کنند.
تغییر قطر و مسیر لوله ها در فشار کم و بالایکی دیگر از کاربردهای فلنج است.

پیچ های مورد استفاده در بستن فلنج ها :

پیچ ممکن است از یک طرف رزوه شده باشد که به آن Bolt گفته می شود در این صورت طرف دیگر آن دارای سر6گوش و یا 4 گوش مخصوص آچار می باشد و به یک مهره (Nut) نیاز دارد و یا ممکن است سرتاسر رزوه شده باشد  (Stud bolt) که در این صورت به دو مهره نیاز دارد.

اندازه و نوع دنده پیچ :

پیچ ها بر اساس قطر خارجی پیچ، بصورت میلیمتری و یا اینچی اندازه گیری می گردند. بعنوان مثال قطر خارجی پیچ M16 برابر 16 میلیمتر و قطر خارجی پیچ 3/4″ برابر 3/4″ می باشد. پیچ و مهره ها مطابق سیستم متریک و یا اینچی رزوه می شوند و در هر دو حالت دنده بر روی پیچ بصورت موازی (Straight) می باشد یعنی قطر نوک دنده در طول پیچ یکسان است و مهره به راحتی در سرتاسر پیچ میپیچد.
در سیستم متریک اندازه گام پیچ همراه با قطر خارجی پیچ مشخص می شود مانند :M30*2 یعنی قطر خارجی پیچ 30 میلیمتر و گام آن 2mm می باشد. در سیستم اینچی همراه با قطر خارجی پیچ تعداد دنده در اینچ نیز مشخص می شود مانند 3/4″*8 یعنی قطر خارجی پیچ 3/4 اینچ بوده و تعداد دندانه ها در اینچ برابر 8 دندانه می باشد.
 

لوله آلومینیوم چیست و چه کاربردی در صنعت دارد

با کاربرد و انواع لوله گالوانیزه آشنا شوید

با انواع میلگرد اجدار اشنا شوید

پیچ ,فلنج ,ها ,لوله ,قطر ,مهره ,قطر خارجی ,و مهره ,خارجی پیچ ,پیچ و ,فلنج ها

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سرداران بی ادعا وبلاگ شخصی احمد عصمتی دل تنها خبرهایی فیلم های تازه birds اشعار ناب تعمیرات پکیج دیواری و کولر گازی در شیراز فروش قانونی فیلم های روز سینما حضـرتـــــ باران ( مهـــدی صـاحبــــــ زمـان) دبیرستان جامی